Şeker Ölçüm Çubukları ve İnsülin Kalemi İğne Uçları Hakkında

Şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçlarının ÜTS tekil takip süreçleri hususunda Türk Eczacıları Birliği ile TİTCK arasında yapılan görüşmeler sonucunda ;

• Tekil Takip Süreçlerinde Yapılacak İş Ve İşlemler;

• Kurum duyurusunda bahsi geçen 30 Nisan 2019 tarihine kadar bu süre zarfında meslektaşlarımızın ÜTS kayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir.

• Şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçlarının ÜTS’deki tekil takip süreçlerinde mevcut lineer barkod sistemleri kullanılacak olup kutu ve/veya barkod üzerindeki seri/sıra numarası ve/veya lot numarası bilgileri kullanılarak tekil takip işlemleri gerçekleştirilecektir (ilgili ürünlerde karekod uygulamasına geçilene kadar).

• Şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçlarının tekil takip süreçleri; ecza depoları tarafından eczanelere verme bildirimleri yapıldıktan sonra, eczaneler alma bildirimlerini, ecza depoları tarafından ÜTS’ye yapılan verme bildirimlerini onaylamak suretiyle gerçekleştirecektir.

• Eğer Ecza Deposu bildirim yaptığı ürünleri almış iseniz; Bu süreçte üretici veya ithalatçı firma tarafından tekilleştirilmesi gerçekleştirilerek ecza depolarına ve ecza depoları tarafından tekil takip bildirimleri yapılarak eczanelere ulaştırılan ürünlerin, eczaneler tarafından ÜTS üzerinden alma/verme bildirimlerinin yapılması gerekmektedir.

• Eczanedeki mevcut stoklar için; Şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçlarının eczanedeki mevcut stoklarının ÜTS’ye bildirim yapılarak tekilleştirilmesi işlemleri hakkında Kurum ve Birliğimiz tarafından yapılacak olan duyuruların beklenmesi ve takip edilmesi gerekmektedir.

• Eczanelere arası takas ve depo iade işlemleri; Şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçlarının eczaneler arası takas ve depoya iade işlemleri mümkün olmakla birlikte, bu işlemler ÜTS üzerinden ilgili eczane/ecza deposuna verme bildirimi yapılmak suretiyle gerçekleştirilecektir.

• Şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçları için bayilik başvurusu işlemleri gerekmemektedir.

Uygulama sürecinde meslektaşlarımızın herhangi bir sorunla karşılaşmaması için TİTCK, SGK ve TÜBİTAK ile yürütülecek olan çalışmalar devam edecek olup, süreçle ilgili gerekli bilgilendirmeler tarafımızdan yapılacaktır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.