YENİ DÖNEM VE YENİ UFUKLARIMIZ

Sevgili meslektaşlarım 22 Eylül günü Urfa eczacıları olarak oda tarihimizin belki de en sıcak ve en güzel seçimlerinden birini yaşadık. Bu seçimde kutuplaşma olmadan meslektaşlarımız adayların mesleki kimliklerini referans alarak tercihlerini kullandılar.

Bilindiği üzere ben daha önceki başkanlık dönemlerimin sonunda oda yönetimini bir bayrak yarışı olarak görüp kendi isteğimle tekrar aday olmadım.  Ancak bu dönem eczacı arkadaşlarımdan bana gelen istekler üzerine geniş kitleleri bir arada tutmak adına tekrar bu bayrağı devralmaya talipli oldum ve seçmenimizin de teveccühleri ile yeniden göreve geldim.

Geçen dönemlerde bu görevlerde çalışan yönetici arkadaşlara da bu güne kadarki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Seçimden önce de söylediğimiz gibi odamızı kazananların odası olarak değil eczacıların odası olarak görme idealimiz var ve bunun için bir araya geldik. Yeni yönetimimizde hiç bir eczacımızın odaya uzak ya da yakın olarak tanımlanamayacağını ve odamızın herkese yakın bir mesafede ve herkese eşit olacağını söylemek isterim.

Meslektaşlarımız arasındaki dayanışmayı ve birlikteliği sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Odamızı sadece yönetim ve komisyonlarla değil tüm meslektaşlarımızla birlikte demokrat bir şekilde katılımcı ve çoğulcu bir anlayışla yöneteceğiz. Meslek odasının meslektaşların tüm problemlerine el atmak ve meslektaşlar arasındaki birlikteliği tesis etmekle görevli olduğunun bilincindeyiz.

Gerek SGK da gerek hastalara karşı gerek sağlık müdürlüğü gerek depolar ve gerekse maliye ile ilgili her platformda her bir meslektaşımızın hakkını oda olarak savunacağız ve hep birlikte hareket edeceğiz. Eczacılarımız kendilerini bir tek eczacı olarak görmeyip odamızın bir üyesi olarak daha da güvende hissedecekler.

Artık oda üyelerimizin çoğunluğunu oluşturan genç kardeşlerimizin önlerini daha da açarak onlara her türlü imkânı ve fırsatı vererek gelecekteki eczacılık profilini şimdiden hazırlamak öncelikli hedeflerimiz arasınadır.

İlçelerdeki eczacılarımızı da kendi ilçelerinde yalnız bırakmayıp onlarla oda bünyesinde daha fazla ilgilenecek odamıza entegre bir şekilde hareket edebilmelerini sağlayacağız.

Bu dönemde ben ve arkadaşlarım çok daha uzun vadeli düşünerek meslektaşlarımıza daha iyi ve özellikle daha kurumsal hizmet etmenin yollarını arayacağız.  Daha da şeffaflaşan ve her alanda daha da kurumsallaşan bir oda yaratmaya çalışacağız çünkü kişilerin değişebileceğine ancak kurumsallığın kalıcı olduğuna inanıyoruz.

Yönetimimiz oy kaygısı ile taviz vermeden ilkeli ve sağlam bir duruş gösterecektir çünkü arkadaşlarım da şunun bilincindedir ki yönetim bir bayrak yarışıdır ve asıl olan mesleki menfaatlerimizdir.

Bu ufuklar ve bu birliktelikle yeni yönetimin tüm meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum ve tüm eczacılarımızı saygıyla selamlıyorum.