SGK DOSYALARINI HAZIRLAMADA SIKLIKLA KARŞILAŞTIĞIMIZ HATALAR
1. A,B VE C GRUPLARI TEK BİR MAVİ KOLİ İÇİNE KONULACAK, AYRI AYRI MAVİ DOSYALARA KONULMAYACAK (1 KOLİYE SIĞMIYORSA ANCAK 2. MAVİ KOLİ KULLANILACAK)
2. MAVİ KOLİ ÜSTÜNE YAPIŞACAK OLAN DÖKÜM ÖZETLERİ SIRASIYLA A-B-C OLACAK ŞEKİLDE 1 KERE ZIMBALANIP, TEKRAR A-B-C SIRASIYLA BİR KERE DAHA ZIMBALANIP ŞEFFAF DOSYA İÇİNE KONULUP KOLİ ÜZERİNE YAPIŞTIRILACAK.
3. MEDULA TÜM DÖKÜM ARTIK ÇIKARILMAYACAK, TÜM GRUPLAR İÇİN YALNIZCA DÖKÜM ÖZETİ ÇIKARILMASI YETERLİDİR. (Afad hariç!!)
4. DÖKÜM ÖZET LİSTELERİ MUTLAKA OKUNAKLI OLMALIDIR, SİLİK ÇIKAN YAZICI ÇIKTILARI SEBEBİ İLE KURUMUN BARKOD OKUYUCULARI BARKODLARI OKUYAMAMAKTADIR.
5. KAN ÜRÜNÜ İÇİN HAZIRLANAN FATURA/DÖKÜM ÖZET İÇERİĞİ POŞET DOSYAYA DEĞİL ZARFA KONULACAKTIR. ZARFA KONULDUKTAN SONRA ECZANE BİLGİLERİ(döküm no-sicil no) YAZILDIKTAN SONRA GRİ KOLİYE KONULACAKTIR. YİNE AYRICA 2 NÜSHA DÖKÜM ÖZETİ ŞEFFAF DOSYA İÇİNE KONULUP KOLİYE YAPIŞTIRILACAKTIR.
6. YURT DIŞI DOSYASI İÇERİĞİ HAZIRLARKEN EVRAKLAR ŞEFFAF DOSYAYA DEĞİL , ZARFA KONULACAKTIR. HER ÜLKE İÇİN AYRI AYRI ZARF KULLANILACAKTIR VE HER ZARFIN ÜZERİNE HANGİ ÜLKE OLDUĞU YAZILACAKTIR. ( ÖRNEĞİN; ALMANYA-DÖKÜM NUMARASI…SİCİL NUMARASI.. YAZILMALI) YURT DIŞI İÇİN TURUNCU KOLİ KULLANILACAKTIR. ŞEFFAF DOSYA İÇİNE YİNE HER ÜLKE İÇİN 2 ŞER ÖZET KONULUP ALFABETİK OLARAK SIRALANIP KOLİ ÜZERİNE YAPIŞTIRILACAKTIR..
7.ODA ONAYINDAN SONRA AFAD Ve C GRUBU DOSYALARININ TEKRAR DOĞRU KOLİYE KONULUP KONULMADIĞININ KONTROLÜ; ÖDEMELERİ ZAMANINDA ALMAK AÇISINDAN ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR.