MERKEZDEKİ ECZANELERİN CUMARTESİ MESAİ SAATLERİNİN TAM GÜN OLMASIYLA İLGİLİ OLARAK ECZACI MECLİSİNİN TOPLANMASI HK.
08.11.2012 14:01

Değerli Meslektaşlarım.
Hepimizce malum olan ve her toplantıda dile getirilen Eczanelerin içinde bulunduğu ekonomik daralmanın nasıl aşılacağı konusudur. Bu konuda Türk Eczacıları Birliğinin, Hasta sağlığı ön planda tutularak yönetmeliklerin değiştirilmesi, sözleşmenin Eczacı lehine revize edilmesi, ilaç fiyatları ile ilgili kararnamelerin değiştirilmesi yönündeki çalışmaları ve mesleğimize katkı sağlayacak ve kamuya daha sağlıklı hizmet verme noktasında bir takım çalışmaları ve bu çalışmalar doğrultusunda gelişmeler olmaktadır.
Nedir bunlar?
Bilindiği üzere Mayıs ayında Tüm Siyasi Partilerin ortak mutabakatı ile Eczane ve Eczane hizmetleri kanununda değişiklikler yapılmış olup Eczacının tanımı, toplumdaki önemi, mesleğin icrası, ilaç ve ilaç dışı sağlık ürünlerinin satımındaki yeri belirlenmiştir.
Bu gün toplumun, sağlık açısından ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Çeşitli yayın organlarında ne olduğu belirsiz bitkisel ürünlerin, eğitimsiz kişilerce vatandaşlarımızın  sağlığını hiçe sayaraktan, tamamiyle rant elde etme adına adeta hiç yan etkileri yokmuş gibi insanların sağlığıyla oynanmaktadır ve hatta ölümlerin olduğunu hep birlikte müşahede etmekteyiz. İlacı etkin kılan, onu ilaç yapan dozudur. Mesleğimizin temelini oluşturan ve ilacın etkin dozu göz ardı edilerekten geri dönüşümü olmayan hasarlarlar meydana getirmektedir. Buna dur diyebilmenin gereğini yapmalıyız.
Yine medikal ürünlerin sözleşmede belirtilmesi, Eczanenin konumuna göre Kozmetik ve Dermokozmetiklerin , Homeopatiklerin, Bebek mamalarının, Ağız bakım ürünlerinin, Anne bebek ürünlerinin Eczanelerde yerini almaya başlaması son zamanlarda gelişen ve katkı sağlayan gelişmeler olup, vatandaşlarımız bu ürünlerini sağlık hizmeti sunucusu olan Eczanelerden güvenilir bir şekilde temin etmekte ve her geçen gün de artmaktadır. Bu güvenin devamının sağlanması Eczacı mesleği bilincinde olan herkesin dikkat etmesi gerekmektedir.
Bugün Kültürel, Sosyal ve Ekonomik anlamda gelişen, büyüyen ilimize Eczane hizmetinin Cumartesi günü de sağlıklı verilmesi hususunda tam gün mesaisi ile ilgili olarak aşağıda belirttiğimiz gün ve saatte meslektaşlarımız ile birlikte Eczacı Meclisinde tartışılacaktır.
Tüm Meslektaşlarımızın katılımını bekliyoruz.

Yönetim Kurulu Adına
                                                                                   Bşk.Ecz.Nejdet BAYIK
Yer:    Eczacı Konuk Evi
Tarih: 09/11/2012 Cuma
Saat:   13.30-14.00 Toplanılacak olup
            Oturum 14.00 da Başlayacaktır.