Değerli Meslektaşlarımız
25.12.2012 16:41

Değerli meslektaşlarımız; Eczacılık zor bir dönemden geçmekte ve karşılaştığımız sıkıntıların derecesi gün geçtikçe artmaktadır. Gerek eczane sayısındaki artış, gerekse de fiyat düşüşleri nedeniyle yaşanan pazar daralması ve bunun getirdiği ekonomik sıkıntılar meslektaşlarımızı tedirgin etmektedir. Bu tedirginlik zaman zaman bazı meslektaşlarımızı hata yapmaya zorlamakta ve reçete yönlendirmek, iskonto yapmak, promosyon dağıtmak gibi meslek etiği ile bağdaşmayacak davranışlara sürüklemektedir.

Meslek odalarının başlıca görevlerinden biri de yasal yetkilerini kullanarak gerekli denetimleri yapmak ve gerekirse yaptırım uygulayarak üyeleri arasında haksız rekabetin önüne geçmek ve mesleki ahlak standartlarını muhafaza etmektir.
     Görev süremiz boyunca etik dışı davranışlar söz konusu olduğunda öncelikle   bunu meslektaşlarımıza izah ederek  ve uyararak çözüme kavuşturmaya, ancak yapılan yanlışta ısrar edilmesi halinde yaptırım uygulama yoluna gittik. Fakat geldiğimiz noktada bu iyi niyetli yaklaşımın bazı meslektaşlarımızca suiistimal edildiğini, etik ve ahlaki değerlerin lakaytça hiçe sayıldığını üzülerek görmekteyiz.
       Eczanelerimizin hayatta kalma savaşı verdiği ve birçoğunun kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı bu zor dönemde birliktelik içinde birbirimize destek olmamız gerekirken bazı eczacılarımızın kendi meslektaşlarını arkadan bıçaklaması ve sofrasından eksilen gıdayı meslektaşının canından koparmaya çalışması son derece trajik ve dış etmenler tarafından nasıl bu duruma düşürüldüğümüzü kavramak açısından da bir o kadar manidardır.
     27. Bölge Şanlıurfa Eczacı Odası olarak bu duruma katiyetle müsaade etmeyeceğimizin ve bundan sonra katılım payı ve yönlendirme başta olmak üzere meslek etiğine uymayan davranışlar için gerekli tüm denetim ve yaptırımları en tavizsiz şekilde uygulayacağımızın bilinmesini isteriz.