YURT DIŞI SSK’LI HASTALARIN REÇETE VE FATURALARI HK.
02.01.2013 17:09

YURT DIŞI SSK’LI HASTALARIN REÇETE VE FATURALARI HK.

1* Yurt dışı sigortalısına e-reçete yazılamaz.
2* Müstehaklık belgesi reçeteye eklenecek. Bu belgenin tarihleri reçete tarihiyle uyumlu olmasına dikkat edilmelidir.
3* Raporlu reçetelerde, ilaçlar rapor aslının arkasına da her reçete edildiğinde hekim tarafından yazılacak raporun ön ve arka fotokopisi reçete arkasına eczacı onayı ile eklenecek. Hastanın elindeki ilaçların bitip bitmediği buradan takip edilecektir.
4* Muayene ücreti eczaneye ait olan kısmı (Reçete Katılım payı) sadece tahsil edilecek. Bu ücret üç kalem ilaca kadar 3 tl olup, üç kalem ilaçtan sonra her kalem için ayrıca 1 tl daha alınacaktır. Reçetede iki kalem ilaç var ise reçete katkı payı (muayene ücret) 3 tl alınacaktır. Dört kalem ilaç var ise   4 tl alınacaktır. Reçete katkı payı listede gösterilecek olup faturadan düşülmeyecektir. Bu tutar kurum tarafından düşürülerek ödeme yapılacaktır. Reçete katkı payı ilaç katılım payı değildir. İlaç katılım payı muaf olmayan ilaçlar için çalışandan %20, emekliden ise %10 ayrıca tahsil edilecektir.
5*Reçetelerin medulla çıktısı eklenecek. Reçetelerin ayrıca eczane programına kayıt edilme zorunluluğu yoktur. Stok takibi için isteğe bağlı olarak kaydedebilirsiniz.
6*Reçeteler Farmainbox’a kayıt edilecek olup liste Eczacı odasına onaylatılacaktır.
7*Reçeteler ekteki icmal listesine göre yapılacak. Her ülkenin listesi ayrı ayrı hazırlanacaktır.
Listenin üst kısmına ülke adı yazılacak olup, çalışan, emekli ve raporlu hastalar aynı listede yer alacaktır.
8* Ülkeleri birleştirerek tek fatura kesilecektir. Listeler ayrı faturalar tek olacaktır. Faturada:
A ülkesi:Tutar
              İlaç Katılım Payı
              Eczane Hizmet bedeli (% 18 KDV ayrı gösterilecek)
B ülkesi: Tutar
              Eczane Hizmet bedeli
C ülkesi: Tutar
              Eczane Hizmet bedeli
Toplam: A+B+C Ödenecek tutar
KDV    : 8/18 dahil
Ödenecek tutar : A+B+C Ödenecek tutar

*** Kurum ödeme yapar iken A+B+C Ödenecek tutarından muayene ücretini düşerek yatıracağından alacağınız ödeme : A+B+C Ödenecek tutar – Muayene ücreti(Reçete Katkı payı) şeklinde olacaktır. Bu hesaplamayı faturada göstermeyiniz.

9* Dosya Hazırlama :
-Reçete ve 1 adet fotokopisi
-Reçete çıktısı 2 adet. Biri reçete aslına diğeri fotokopisine eklenecek.
-Rapor ve eki belgelerinin onaylı fotokopilerinden ikişer adet olacaktır. Biri reçetenin aslına diğeri fotokopisine eklenecektir.
- İcmal listesinden dört adet hazırlanacaktır. Fatura aslına, fatura fotokopisine eklenecek. Ait olduğu ülkenin reçete asıl ve fotokopilerine birer adet sarılarak koli içersine konacaktır.
- Müstehaklık belgesinden 2 adet fotokopi. Biri reçete aslına diğeri reçete fotokopisine eklenecektir.
- Fatura ve fotokopisi olacaktır.
- Ekteki dilekçeden fatura aslı ve fotokopisine eklemek üzere 2 adet olacaktır.

SUT Komisyonu
Ecz.Mustafa KUTLUOĞLU