T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ?NÜN İLAÇ KULLANIM RAPORLARI KONULU 2011/39 SAYILI GENELGESİ HAKKINDA

T.C.Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, İlaç Kullanım Raporlarının Tasdiki ve İlaç Kullanım Raporlarının Düzenlenmesi ve Rapor Formatına İlişkin Açıklamalar?ın yer aldığı 2011/39 sayılı bir Genelge yayınlanmıştır.

Genelge ile, geri ödeme kurumları ve serbest eczaneler tarafından, bu genelge eki rapor formatına uygun olarak düzenlenen ilaç raporları için hastalardan ve raporu düzenleyen sağlık kurum ve kuruluşlarından, Sağlık Uygulama Tebliğinde belirtilmeyen başkaca herhangi bir bilgi ve belge aslı veya fotokopi ilave edilmesinin talep edilmeyeceği bildirilmektedir.

Bu genelge tarihinden önceki genelge (29.01.2007 tarih ve 2007/4 sayılı) uyarınca ve önceki rapor formatına göre düzenlenmiş ilaç kullanım ve muafiyet raporları ile ilaç kullanımı ve katılım payı muafiyet için düzenlenmiş sağlık kurulu raporları süresi bitimine kadar geçerli olacaktır.

Genelge ve eki rapor formatı ekte yer almakta olup, tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü\'nün 2011/39 sayılı Genelgesi için tıklayınız        Word
Genelge Eki İlaç Kullanım Raporu Formatı için tıklayınız