ŞANLIURFA ECZACI ODASI
4 KALEMDEN FAZLA SAYIDA İLAÇ ÖDENMESİ İLE İLGİLİ BAŞKANIN DUYURUSU
Geri
30.03.2012 11:38

 

 

Değerli  Meslektaşlarım.

Geçen haftalarda Danıştayın Sağlık Uygulama Tebliğinin 6.1.1.Ç maddesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararından sonra, SGK tarafından Medulla provizyon sisteminde bazı değişiklikler yapılmak zorunda kalındı.

Şunu unutmamalıyız ki 2007 yılı itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumu geri ödeme sistemini global bütçe üzerinden yapmaktadır. Sistem 8-10 kalem 3-5 kutu ödemiş olsa bile yıl sonu ve yıl içi yapılacak olan ilaç tüketim miktarı değerlendirmeler neticesinde, ilaç fiyat düşüşü ve stokların karşılanması bilmecesine dönüşmektedir. Çok kısa bir süre önce Geçici G2D? li ilaçlarında ödenme problemini biz yaşadık ve şu anda bu ilaçların bulunmuş olduğu reçeteler ayrı faturalandırılarak Genel Müdürlük tarafından reçeteler incelenmektedir. Aynı durumu fazla kalem içeren reçetelerde yaşamamak için, mümkün oldukça eski uygulama devam ediyormuşcasına hareket etmenin daha doğru olduğunu, mesleğimiz ve geleceğimiz için önemini bilmemizde yarar olduğunu  düşünüyor ve  siz değerli meslektaşlarımızın takdirine sunuyorum

Bizler geleceğimizi sağlama almalıyız ve reçetelerde temkinli olmalıyız. Her ne kadar 4 kalemden fazla sayıda ve bir kutudan fazla kutu sayısında ilaç ödenmiş olsa bile reçeteyi alan kişilerin kimlik bilgilerini, kalem ve kutu sayısını alan kişi kendi el yazısıyla  yazmasının çok önemli olduğunu meslektaşlarımıza tekrar hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum.

 

                                                                                                                             Saygılarımla.

                                                                                                                              

                                        Ecz.Nejdet BAYIK

                                              BAŞKAN

DİĞER HABERLER