BASIN AÇIKLAMASI:TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ\'NDEN SOMALİYE 4 MİLYON TL\'LİK İLAÇ YARDIMI

Değerli Basın Mensupları,

Üzerine basa basa söylediğimiz bir şey var ki; biz eczacılar insan sağlığına yönelik her türlü tehdidi ortadan kaldırmayı hedefleyen bir mesleğin mensuplarıyız. Bu bağlamda böylesi büyük bir insanlık dramı karşısında seyirci kalmamız söz konusu olamazdı.

Daha önce birkaç kez yaptığımız basın duyurularından da takip etmiş olduğunuz gibi, Birliğimiz Somali?de yaşanan insanî felaket nedeniyle Türkiye çapında eczacılar arasında bir yardım kampanyası başlatmıştı. Orada gün geçtikçe daha da kötüleşen zor yaşam koşulları altında hayatta kalma mücadelesi veren insanların sağlığı için başlattığımız kampanyamıza, Türkiye?nin dört bir köşesinde ilaç hizmeti sunan eczacı meslektaşlarımızın yoğun katılımı olmuştur. Eczacılarımızın ve eczacı odalarımızın desteğiyle yaklaşık 2 aydır sürdürdüğümüz kampanyamız sona ermiştir.

Bugün itibariyle, 400 bin kutu ilacı bölgeye ulaştırmak üzere Türk Kızılayı Derneği?ne teslim etmiş durumdayız. Yaptığımız yardımı rakamsal olarak ifade edecek olursak; değişik kategorilerde 2,5 Milyon TL?lik ilacı bölgeye ulaştırılmak üzere bugün Kızılay Derneği?nin değerli Genel Başkanı sayın Ahmet Lütfi Akar?a teslim ettik. Önümüzdeki günlerde ise, 150 bin kutu ilaç ve mama (ki bunun rakamsal değeri 1,5 Milyon TL) yardımı yapacağımızın da bilgisini şimdiden vermiş olalım. Böylece 4 Milyon TL?lik ilaç yardımını bölgeye ulaştırmış oluyoruz.

Değerli Basın Mensupları,

Biz eczacılar, sağlık söz konusu olduğunda, dünyanın her neresinde olursak olalım ilaç ve eczacılık hizmetini eksiksiz ve zamanında sunmayı daima önceliği kabul etmiş bir mesleğin mensuplarıyız. Bu nedenle, daha önce de felaketler karşısında vakit kaybetmeden yardım elimizi uzattık; afet bölgelerine içi ilaçla dolu ?Tır Eczane?ler gönderilmesi projesini hayata geçirdik. İlk kez 1999 yılındaki Marmara Depremi?nde bölgeye gönderilen tır eczanemiz, daha sonra pek çok afet sonrasında yaraların sarılması için afet bölgelerinde oldu.

Bugün sizlerin aracılığınızla da belirtmek isteriz ki, 1999 yılında Marmara?da meydana gelen deprem felaketinin ardında da, geçtiğimiz yıl Pakistan?da yaşanan sel felaketinin ardında da halk sağlığının bekçisi olma duyarlılığımızla harekete geçmiş, ilaç yardımı yapmıştık.  Türk Eczacıları Birliği olarak bugün de Somalili kardeşlerimizin yanındayız. Eczacılarımızın ve eczacı odalarımızın desteği ile gerçekleştirdiğimiz kampanyamızın herkese örnek olmasını diliyoruz.

Kampanyamız boyunca yardımlarını esirgemeyen duyarlı eczacılarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyor; gönderilen ilaçların bölgedeki acıların azalmasına bir nebze olsun katkı sağlamasını ve uluslararası kamuoyunun Somali halkının acısını dindirmek, sağlıklı koşullara kavuşmasını sağlamak için daha hızlı ve daha çok yardım göndermesini ümit ediyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ