TEBEOS VERİ TABANI SGK TARAFINDAN YAYIMLANAN EK-2/D LİSTESİNE GÖRE GÜNCELLENMİŞTİR. YAPILMASI GEREKENLER HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLEND

Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan yeni düzenleme gereğince, 18.12.2010 tarihinde yürürlüğe girecek EK-2/D Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi, bugün akşam saatlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan liste ile stok zararı bildirim işlemleri için Birliğimiz tarafından yapılan çalışma sonucunda hazırlanan liste karşılaştırılmış,

- Listemizde yer almayan 218 kalem ilacın da KKİ artışından etkileneceği (EK-1)

- Listemizde yer alan 342 kalem ilaç için herhangi bir KKİ değişikliğinin meydana gelmeyeceği (EK-2)

- 210 kalem ilaç için listemizde belirtilen KKİ oranının 18.12.2010 tarihinde yürürlüğe girecek orandan farklı olduğu (EK-3)

belirlenmiştir.

Bu ilaç gruplarına ait listeler (EK-1, EK-2, EK-3) ve toplu liste (EK-4) yazımız ekinde yer almaktadır.

TEBEOS Veri Tabanı, SGK tarafından yayımlanan ve 18.12.2010 tarihinde yürürlüğe girecek olan listeye uygun şekilde güncellenmiştir.

14.12.2010 günü öğlen saatlerinde TEBEOS Programında yapılan güncelleme ile açılan Stok Zararı Bildirim işlemlerine, bu duyurunun hazırlandığı saate kadar, 11.198 meslektaşımız tarafından stok zararı bildirimi işlemi yapılmıştır. Ülke genelinde ise, 18.300 meslektaşımız tamamen veya kısmen, stok zararı bildirim işlemlerini gerçekleştirmiştir.

Stok zararı bildirim işlemi 17.12.2010 Cuma günü saat 24.00?de sona erecek ve bildirim ekranı işleme kapatılacaktır. 18.12.2010 Cumartesi saat 00.01 itibariyle ecza depoları yeni fiyatlar ile ilaç satışı işlemine başlayacaktır. Meslektaşlarımızın, herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için, 17.12.2010 Cuma günü saat 24.00?e kadar, listelerde yer alan ilaçlar için stok zararı bildirimini tamamlamaları büyük önem taşımaktadır.

Yazımız ekinde yer alan ?Eklenen İlaçlar? (EK-1) listesinde belirtilen yeni eklenen ilaçların da en kısa sürede Stok Zararı Bildirimi işleminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

ıkarılanlar? (EK-2) ve \"KKİ Değişenler? (EK-3) listelerinde yer alan ilaçlar için meslektaşlarımızın herhangi bir silme ya da düzeltme işlemi yapmalarına gerek bulunmamaktadır. TEBEOS Programı içerisinde yapılan güncellemeler vasıtasıyla, meslektaşlarımızın ek bir işlem yapmalarına gerek kalmaksızın güncel stok zararları hesaplanacaktır.

Şu ana kadar herhangi bir stok bildirimi yapmamış olup bu duyurudan sonra stok bildirimi yapacak olan meslektaşlarımız, TEBEOS veri tabanına yüklenmiş olan güncel liste üzerinden işlem yapacakları için herhangi bir ek işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır.

EK-1 Eklenen İlaçlar 218 kalem

EK-2 Çıkarılan İlaçlar 342 kalem