STOK ZARARLARININ TELAFİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

STOK ZARARLARININ TELAFİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Kamu kurum iskontolarındaki artış ve fiyat düşüşleri nedeniyle oluşan stok zararlarının, ilaç firmaları tarafından telafi edilebilmesi için, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü ve Birliğimiz tarafından yapılan duyurular doğrultusunda, eczaneler tarafından İlaç Takip Sistemi?ne veri girişi gerçekleştirilmiş; bu verilerin Genel Müdürlük tarafından firma bazında gerçekleştirilen listeleme işleminin ardından, meslektaşlarımız fiyat farkı faturalarını düzenleyerek ecza deposu/kooperatif şubesine teslim etmişlerdir.

09.04.2011 tarihinde gerçekleşen 5.Başkanlar Danışma Kurulu Toplantısı sonucunda da Odalarımızın talebi üzerine fiyatı düşen veya KKİ?si artan ilaçlarını belirlenen bildirim süresinden sonra İTS?ye girmiş olan ve bu nedenle de Sağlık Bakanlığı tarafından firmalara stok bilgileri bildirilmemiş eczacılarımız ile, herhangi bir nedenle İTS?ye bu ilaçlarını bildirmemiş eczacılarımızın stok zararlarının telafisi görevini Merkez Heyetimiz üstlenmiştir.

Bu çerçevede geçtiğimiz hafta yapılan bir dizi görüşmeden sonra bugün (19.04.2011) TİSD ve İEİS başkanları ile de görüşmeler gerçekleştirilmiş olup; TİSD ve İEİS tarafından, üyeleri bulunan firmalar için;

-      Stok bildirimini İTS üzerinden gerçekleştirmiş ve fiyat farkı faturasını düzenleyerek ecza deposuna göndermiş olan eczanelerin, 5+1, 10+2, 20+3 gibi, rutin uygulanan mal fazlarının stok zararlarının telafisi konusunda bir sorun yaşanmayacağı, stok zararlarının telafisinin en kısa sürede ecza depoları/kooperatifler aracılığıyla gerçekleştirileceği,

-      Herhangi bir sebeple İTS?ye bildirimde bulunmamış ya da Sağlık Bakanlığı İEGM tarafından belirlenen sürenin sonrasında bildirimde bulunduğu için, bilgileri firmalara aktarılmamış olan eczanelerin stok zararının telafisinin, 15-30-45 gün metodu ile gerçekleştirileceği konusunda mutabakat sağlanmıştır.

Stoklarını bildirmemiş eczacıların durumu konusunda AİFD ile yapılan görüşme süreci devam etmekte olup, AİFD üyesi olan firmalarla ilgili ayrıca bilgi verilecektir.

Herhangi bir nedenle İTS?ye stok bildirimini gerçekleştiremeyen ya da 20.12.2010 günü saat 08.00?den sonra bildirimde bulunduğu için firmalara stokları iletilmeyen eczanelerin belirlenebilmesi için Türk Eczacıları Birliği internet sayfasında bir bölüm açılarak,  meslektaşlarımızın bilgilerinin alınması için sitemiz hazırlanmaktadır. Bu durumdaki eczacılarımız için de ivedilikle çözüm sağlanacaktır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ
MERKEZ HEYETİ