Majistral İlaç Yapımında Kulanılan Karekodlu İlaçların Sonlandırılma İşlemi

Majistral İlaç Yapımında Kulanılan Karekodlu İlaçların Sonlandırılma İşlemi

1-Medula girişi sırasında majistral ilaç sayfasında hammaddelerle birlikte reçeteye yazılan karekodlu ilaçlar klasik barkodları okutularak verilir. Provizyon çıktısı reçeteye eklenir.

2-Hesaplama yapıldıktan sonra ilgili majistral hesap çıktısı alınır ve reçeteye eklenir.

3-Verilen karekodlu ilaçların sonlandırılması için medula anasayfasında sol taraftaki menüden ?Manuel Reçete Giriş? tıklanır.

4-Burada Hasta Adı ve Soyadı, Reçete Tarihi ile Türü kısmından Diğer seçilerek kaydet tıklanır.

5-Reçete kaydedildi mesajıyla birlikte ITS Karekod İşlemleri butonu aktif olacaktır. Buradan buton tıklanıp majistralde verilen ilaçların karekodları okutulur, listelenip bildirim yapılır.

6-En son aşama olarak Karekod Sonlandır işlemi yapılır ve çıktı alınır. Alınan çıktı reçeteye eklenir.

Bütün girişler tamamlandığında reçete ekinde reçete provizyon çıktısı, majistral hesap tablosu çıktısı ve manuel reçete sonlandırma çıktısı olacak şekilde 3 adet çıktı olmalıdır.

Unutmayın bu sonlandırma işlemi yapılmadan verilen majistraldeki karekodlu ilaçlar kontrol birimlerince kesilmektedir.