TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ İLE ANLAŞMALI ECZANELERİMİZİN DİKKATİNE

Bilindiği üzre 1 Temmuz 2010 tarihi itibari ile karekodlu olarak üretilen tüm ilaçların, İTS sistemi üzerinden karşılanması esasına dayanarak, herhangi bir Fiyat Kupürü, Barkod ve/veya Karekod kesilmesine gerek kalmaksızın,  Geri Ödeme Kurumuna sadece reçete ve eki belgelerinin eklenmesiyle SUT hükümleri doğrultusunda karşılanan reçete bedellerinin ödeneceği bildirilmişti.

Ancak, 03 Ağustos 2010 tarihli Kara Kuvvetleri Komutanlığıının Şanlıurfa Tugay Komutanlığı Sağlık Harcama Birimi'ne göndermiş olduğu yazısına istinaden, 1 Temmuz 2010 tarihine kadar olan reçtelere Fiyat Kupürü+Barkod+Karekod eklenmesi gerektiğini ve 1 Temmuz 2010 tarihinden sonraki reçetelerde ise Karekod+ilacın adının yazıldığı kısmın kesilmesi ve İTS bildiriminin yapılması gerekteği ve yapılan bu bildirimin çıktısı da alınarak reçeteye eklenmesi gerektiği bu gün odamıza bildirilmiştir.

Sorunun çözümü için gerekli yazışmalar yapılmış olup, Eczanelerimize ait dosyalarının ödenmesinde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için sorunun çözümü süresinde reçetelerinizi yukarıda belirttiğimiz şekilde kuruma göndermeniz gerekmektedir.

Tüm meslektaşlarımıza duyurulur.