ŞANLIURFA ECZACI ODASI
BASIN AÇIKLAMASI/TEB ÖNERDİ, DÜNYA KABUL ETTİ
30.03.2012 11:38
TEB ÖNERDİ, DÜNYA KABUL ETTİ

Geçen yıl Türkiye'de yapılan Dünya Eczacılık Kongresi'nde alınan tarihi karar gereği, 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü olarak ilan edildi.
Değerli Basın Mensupları,
Bilindiği gibi, ülkemizde her yıl, akademik eczacılık eğitiminin başladığı 14 Mayıs tarihi, Eczacılık Günü olarak kutlanmaktadır. 2010'da 171 inci yılını kutladığımız 14 Mayıs Eczacılık Günü'nü, bazı ülkeler farklı tarihlerde kutlamakta, bazılarıysa hiç kutlamamaktaydı.

Ancak geçtiğimiz yıl, Türk Eczacıları Birliği'nin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen Dünya Eczacılık Kongresi sırasında, Birliğimiz delegasyonunun 'FIP'in kuruluş tarihi olan 25 Eylül'ün tüm dünyada ortak olarak Dünya Eczacılık Günü adıyla kutlanması' önerisini, Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) delegasyonu oy birliği ile kabul ederek, tarihi bir karara imza attı. FIP, Genel Kurul'da kabul ettiği öneriyi, daha sonra tüm dünya ülkelerine gönderdiği yazıyla bildirdi ve '25 Eylül tarihinin Dünya Eczacılık Günü olarak kutlanacağını' ilan etti.
25 Eylüllerin dünyanın birbirinden farklı kıtalarında, başka başka ülkelerde, bundan onyıllar sonra da her yıl 'Türk Eczacıları Birliği'nin önerisi ile kabul edilen Dünya Eczacılık Günü' olarak kutlanacak olması, bizleri ayrıca onurlandırmaktadır.

Değerli basın mensupları,

İnsanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olan eczacılık, ülkemizde olduğu gibi dünyada da önemli meslek gruplarından biridir. Eczacılık, her şeyden önce, insan sağlığını ve dolayısıyla toplum sağlığını merkeze alan, sermayesi sadece kendisinin ve çalışanlarının emeği ile hastalarıyla arasındaki organik bağı olan bir meslektir. Bizler geçmişinden güç alan, yüzü daima geleceğe dönük olan bir mesleğin temsilcileri olarak, ülkemizdeki ve tüm dünyadaki meslektaşlarımızın 25 Eylül Dünya Eczacılık Günlerini kutluyor, mesleklerine duydukları sevgiyi ve heyecanı büyüterek yaşatmalarını diliyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ