ŞANLIURFA ECZACI ODASI
VAN İLİMİZDE MEYDANA GELEN 7.2 ŞİDDETİNDEKİ DEPREM NEDENİYLE AFET BÖLGESİ İÇİN YARDIM KAMPANYASI HAKKINDA
Geri
30.03.2012 11:38

VAN İLİMİZDE MEYDANA GELEN 7.2 ŞİDDETİNDEKİ DEPREM NEDENİYLE AFET BÖLGESİ İÇİN  YARDIM KAMPANYASI HAKKINDA

Bilindiği gibi, Van ilimizde 23.10.2011 Pazar günü öğlen saatlerinde 7.2 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir.
Merkez Heyetimiz, deprem nedeniyle, Van Eczacı Odası ile derhal irtibata geçerek, bölgedeki hasar durumu ve ihtiyaçların tespiti ile ilgili bilgi almıştır.

Bölge ile iletişim kurulabildiği ölçüde, Çağrı Merkezimiz, Van ve Bitlis'de bulunan eczacılarımızı arayarak, eczanelerin durumu hakkında bilgi almaktadır.

Birliğimiz, Afet bölgesine acilen yardım gönderilebilmesi için, T.C.Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı,  Sağlık Bakanlığı, Türk Kızılayı ile iletişim içindedir.

Bu kapsamda, Birliğimiz tarafından 24.10.2011 ' 26.10.2011 tarihleri arasında (Çarşamba günü akşamına kadar) sürecek bir yardım kampanyası başlatılmıştır. Kampanyaya katılmak isteyen meslektaşlarımız, www.teb.org.tr üzerinde açılacak Van'a Acil Yardım alanından giriş yapıp yardımda bulunabileceklerdir. Toplanacak yardım karşılığında temin edilecek ilaç ve mama, bölgedeki halkımıza Birliğimiz aracılığıyla ulaştırılacaktır.
Afet bölgesinin yardım ihtiyacının aciliyet taşıması nedeniyle, kampanya süresi 3 gün ile kısıtlanmıştır. Tüm meslektaşlarımızın, bölgenin yardım ihtiyacına gerekli duyarlılığı göstereceğine inancımızla, ilginize sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

Van'a Acil Yardım Kampanyası ekranına http://www.teb.org.tr/vanyardim.php adresinden ulaşılmaktadır.

DİĞER HABERLER