ŞANLIURFA ECZACI ODASI
KATILIM PAYLARI İLE İLGİLİ TEB'E GÖNDERİLEN YAZI HK.
Geri
11.10.2012 13:24
 
TARİH   ;11/10/2012
SAYI      ;TEB-01-0678
KONU           ; Eksik yatan katılım payları hk.
 
 
TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ
                                                      ANKARA
 
Ayakta tedavide sağlanan ilaçlar için katılım payı; Sağlık Uygulama Tebliği            3.2.2.(4) – a maddesinde “Kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü olduğu kişiler için gelir ve aylıklarından mahsup edilmek suretiyle” tahsil edilir ifadesi yer almaktadır.
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından katılım paylarının hesaba yatacağı günün duyurusu birliğimizin web sayfasından yayınlanmaktadır. Bu günlerde Kurum ile sözleşmeli eczanelerin hesaplarına yatan miktarların, Kuruma teslim etmiş olduğu fatura eki dökümünde belirtilen maaştan kesilen ilaç katılım payı tutarlarının çok daha altında olduğu tespit edilmiş olup ayrıca ilaç katılım paylarının hangi aylara ait olduğu da tespit edilemediğinden  karışıklığa neden olmaktadır.
Kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü olduğu kişilerin gelir ve aylıklarından kesilerek Eczane hesaplarına 03 Ekim 2012 tarihinde yatması gereken tutarın çok altında alan eczanelere ait bilgiler ektedir. Konunun açıklığa kavuşması, bundan sonraki aylarda Eczanelerin hesaplarına yatan katılım paylarının hangi aylara ait olduğunun belirtilmesi ve oluşan mağduriyetin giderilmesi için gereği bilgilerinize arz olunur.
 
                                                                                    
 
                                                                  Ecz.Nejdet BAYIK
                                                                        BAŞKAN
 
 
 
 
Ek. 1 Katılım paylarını eksik alan eczanelere ait liste
 
DİĞER HABERLER